Logo
0 db
mert 0 €
A kosár üres
Szüksége van tanácsra? Forduljon hozzánk bizalommal.
 1. bevezetés
 2. FOLYÉKONY POLIURETÁN
 3. Folyékony Poliuretán ALF PU600 6kg

Folyékony Poliuretán ALF PU600 6kg

 • Ingyenes szállítás

Új csomagolás, eredeti recept!

FOLYÉKONY POLIURETÁN ALF PU600                                               TULAJDONSÁGOK Az ALF PU600 egykomponenses, aromás, önkiegyenlítő, higr... teljes leírás
elérhetőség
Nincs raktáron
139 €
109,45 €
ÁFA nélkül
Jelenleg nem elérhető
Termék szám:180
Gyártó:ALFEMA
Szín:szürke
Súly:6kg
Őr ár / elérhetőség
Hasonló termékek
  Készlet (12kg) 2x Folyékony Poliuretán ALF PU600 6kg, henger, henger tartó
  Közös ár 280 €
  265 €
  208,66 € áfa nélkül
  265 €
  208,66 € áfa nélkül
  Nincs raktáron
   Készlet (18kg) 3x Folyékony Poliuretán ALF PU600 6kg
   Közös ár 417 €
   392 €
   308,66 € áfa nélkül
   392 €
   308,66 € áfa nélkül
   Nincs raktáron
   Teljes specifikációk

   FOLYÉKONY POLIURETÁN

   ALF PU600

                                                

   TULAJDONSÁGOK

   Az ALF PU600 egykomponenses, aromás, önkiegyenlítő, higroszkopikusan megkeményíthető poliuretán alapú folyékony vízszigetelő keverék oldószer bázison, amely hideg állapotban használható szigetelésre, vízszintes, függőleges vagy összetett mértani felületek vízszigetelésére és védelmére. A termék nem emulgeál vízzel és a polimerizáció (légnedvesség által) után homogén, egészfelületi elasztomer membránt alakít ki, összecsatolások és túlnyúlások nélkül, teljes tapadással az alfelülettel.

    

   FELHASZNÁLÁSI TERÜLETEK

    

   Az ALF PU600 felhasználható különféle felülettípusokra (betonok, cementbevonatok, téglák, kerámia csempék, kőzetek, gyantás membránok, fák, aszfaltszalagok, OSB deszkák, MDF deszkák stb.).

   Vízszigetelések:

   • Lapos és ferde tetőkre,
   • Balkonokra, lépcsőkre, teraszokra,
   • Bitumen, PVC bázisú régi burkolatok megjavítására,
   • Dilatációs rések befedésére és tömítésére,
   • Cementes homlokzatok, előregyártott panelok befestésére és tömítésére,
   • Pléh vagy fémfelületekre, azzal az előfeltétellel, hogy előtte kezelve voltak korróziógátoló eszközzel.

    

                                                                  ELŐNYÖK

    

   • Hideg állapotban (nyílt láng használata nélkül)
   • Egykomponenses termék használatra előkészítve (keverés alacsony fordulatszámnál 300 fordulatszám /perc)
   • Jó tapadóképesség sok felületen
   • Egészfelületi membrán hegesztés nélkül
   • Kiváló ellenállóság kopással szemben
   • Egyszerű alkalmazás és részletek kivitelezése a PP100g Geotextil vagy az ALF üvegbélés használata alapján

     STV73

   • Jó befedési erő
   • Gőzáteresztő
   • Ellenálló repedéssel szemben (kiváló repedés áthidaló érték) és képes megtartani magas rugalmasságát alacsony

      hőmérsékleteknél is.

   • Ellenálló extrém hőmérsékletekkel szemben (-30 ° C; + 90 ° C) 
   • Ellenálló az UV sugárzással és atmoszferikus hatásokkal szemben
   • Járható
   • Gyors száradás

    

   A polimerizált ALF PU600 termék (légnedvesség által) járható, elasztikus membránt alakít ki összecsatolások és túlnyúlások nélkül, mely képes kielégíteni az alfelület termo-dinamikus terhelését.  A termék korrózióálló, ellenálló kopással és ütéssel szemben, jó ellenállóságot nyújt az atmoszferikus, vegyi és extrém hőmérsékletekkel szemben. 

   Az ALF PU600 alkalmazható hengerrel, ecsettel vagy szórással, rátapad a létező alfelületek többségére a speciális ALF PR40 penetráció vagy az ALF PR50 adhéziós híd használatával.

    

   ELŐKÉSZÍTÉS

   A helyes kezelés és ennek igényelt hatásainak elérése érdekében, szükséges néhány fontos eljárást betartani a felszín előkészítésénél: Az alfelület nedvessége nem lehet <4%. A felületnedvesség nagyobb értékei mint 4 és 5%, vezethetnek lyukak és buborékok kialakulásához a vízzáró bevonatban. Nagy nedvesség tartalmú felületek esetében (beton, padló bevonat, padlózatok) az alkalmazás előtt forduljon először a műszaki tanácsadáshoz.  

    

   1. az alkalmazás előtt szükséges a felszín alapos megtisztítása, szükséges eltávolítani a port, földet, bevonatot, habarcsot és további nemrögzített testeket, mechanikus eszközök, kefék és kaparók segítségével ahhoz, hogy lehető legyen az ALF PU600 felvitele; mindenekelőtt ajánlott a terület lemosása vízzel.

    

   1. alapfalak, tartályok, medencék, alagutak stb. tömítésénél ajánlott a tágítókban, lezárásokban és fémlemezekben lepecsételni a lyukakat.

    

   1. sima felületek igénylik a mechanikus érdesítést az ALF PU600 megfelelő tapadóképességének bebiztosítása érdekében. Nagyobb tapadóképesség érdekében kell használni speciális ALF PR40 penetrációt vagy ALF PR50 adhéziós hidat. Minden szabad állapotban levő vizet el kell távolítani az alkalmazás előtt a felületről, melyt szükséges elégségesen kiszárítani. Nagyobb repedéseket le kell fedni ALF PU600 folyékony poliuretán által telített erősítőszövettel, vagy az ALF öntapadó szalaggal, nagyobb degradált felületekre anyagmegtakarítás érdekében előnyösebb ALF G400 membránt rögzíteni és utána rá a folyékony ALF PU600 poliuretánt alkalmazni.

    

    

   ALKALMAZÁS ÉS FOGYASZTÁS

   Az ALF PU600 felvitele ecsettel, hengerrel vagy szórással történik.

   A terméket vigye fel rögtön az edény kinyitása után! A nyitott edényeket ne tárolja!

   Alkalmazás előtt az ALF PU600 anyagot fel kell keverni alacsony fordulatszámmal (300 fordulat/perc) egészen a homogén keverék kialakulásáig.  Kerülje el a túlzott keverést, mivel a levegő megkötődhetne az anyagban. 

   Az alkalmazásnál ajánlott legalább 2 vagy több réteg, azzal, hogy a következő réteg felvitele az előző réteg megszáradása után lehetséges. Az ALF PU600 végső vastagsága azonban soha nem lehet kisebb mint 1 mm, azért hogy lehetséges legyen az erős és hatékony kezelés elérése. Minél vastagabb a végső, megszáradt réteg, annál ellenállóbb. A vízálló ALF G400 membrán használatánál az ALF PU600 vastagsága terjedhet 0,5 mm-1mm terjedelemben. A vastagság helyes használatáról kérjen tanácsot a szállítótól.

   Felvitel - fogyasztás

   A felvitel előtt ajánlott az ALF PU600 termék enyhe szétkeverése, egészen a homogén keverék kialakulásáig.  Kerülje el a túlzott keverést, mivel bekövetkezhetne a levegő megkötődése az anyagban.

   1. Az alfelület összterületi tömítése

   Az ALF PU600 felvitele hengerrel esetleg ecsettel történik 2 rétegben. Az első réteg felvitele 2-3 órával az penetrációs réteg után következik, amíg a penetráció még ragadós.  A második réteg felvitele kereszt irányban történik   8-24 óra után, függőségben a környező hőmérséklettől és nedvességtől.                                                                                                    Fogyasztás: kb. 1,0-1,5kg/m2 függőségben az alfelület fajtájától, a hőmérséklettől és nedvességtől.                                          Régi összterületi megrepedt alfelületeket szükséges megszilárdítani széles PP100g Geotextil szalagokkal vagy az ALF STV73 üvegtextil béléssel.  Szükséges, hogy a szalagok kölcsönösen átfedjék egymást. Eljárás: 2-3 órával a penetrációs bevonat után vigye fel az ALF PU600 első rétegét, melybe helyezze be a PP100g Geotextilt vagy az ALF STV73 üvegtextil bélést és nyomja be őket be belülre.  Utána vigyen fel összterületileg további 2 ALF PU600 réteget, hogy a geotextil egészen le legyen fedve.                                                                                                                    Fogyasztás: hozzávetőleg 2,0kg/m2, függőségben az alfelülettől.

    

   1. b) Hasadékok és összecsatolások lokális tömítése

   Vigye fel az ALF PR40 penetrációs bevonatot vagy az ALF PR 50 terméket az alfelületre csak a hasadás/összecsatolás mentén, 10-12 cm szélességben. 2 és 3 órával a penetrációs réteg után vigye fel az első ALF PU600 réteget és amíg a bevonat friss, hosszirányban erősítse meg széles PP100g Geotextil szalaggal.  Utána vigyen fel további két ALF PU600réteget a hasadékok/összecsatolások mentén a geotextil teljes lefedése érdekében.

               Fogyasztás: kb. 200-250 g/m a hasadék-összecsatolás hosszúságára.

   1. c) Vízszigetelés padlózat alá

   Az ALF PU600 felvitele hengerrel esetleg festékkel történik 2 rétegben.  Az első ALF PU600 réteg felvitele után (amíg a bevonat még friss), helyileg erősítse meg az összecsatolásokat és a fal/padlózat átmeneteket 10 cm széles PP100gGeotextil behelyezésével (100 g/m2). Utána vigyen fel további 2 ALF PU600 réteget az összecsatolások és átmenetek mentén, míg a geotextil nem lesz egészen befedve.  Az utolsó réteget, amíg a bevonat még mindig friss, szórja be kvarchomokkal (Ø 0,3-0,8mm). A kvarchomoknak egészen száraznak kell lennie. 

   A kvarchomok fogyasztása: kb. 3 kg/m2. Az ALF PU600 megkeményedése után minden szabad szemcsét el   kell távolítani porszívóval.

     

   INFORMÁCIÓK A TERMÉKRŐL HASZNÁLATA ELŐTT

   Külalak

   Folyékony, tésztás keverék

   Sűrűség

   1,32g/cm3 (25 °C)

   Gyulladáspont

   45 ° C (ASTM D 93)

   Alkalmazási hőmérséklet

   0°C / +40°C

   Termék viszkozitása

   (Hozzávetőleges Brookfield értékek)

   10 ° C: 28500 mPa.s - 20 ° c: 15000 mPa.s

   25 ° C: 11500 mPa.s - 30 ° c: 8500 mPa.s

   Illékony szerves anyag - kategória a 2004/42 / CE irányelv szerint

   314g/L

   Fogyasztás két réteges alkalmazásnál

   Kb. 1-1,5 kg/m2 1 mm vastagság eléréséhez

   Szilárd anyag tartalom

   76%

   Feldolgozhatóság ideje

   4 és 6 óra között (1kg, 20°C, 50% u.r.)

                   N.B. Ezek az értékek megfelelnek a laboratóriumi vizsgáknak és enyhén módosíthatók az alkalmazás feltételei szerint.

    

    

   INFORMÁCIÓK A TERMÉKRŐL HASZNÁLATA UTÁN

   Végső külalak

   Elasztomer membrán

   Szín

   Szürke, egyéb színek megrendelésre 60-65A (ISO 868)

   Felület keménysége

   60-65A (ISO 868)

   Folyadék sűrűsége

   1,6 g/cm3

   Ellenállás vontatással szemben: 2,5 MPa (EN-ISO 527-3)

   Húzás egészen a törésig 600 %

    Adhézió az alapbevonattal

   Cement: (Epoxi alapbevonat) 1 MPa

   Poliuretán hab: 1,2 MPa

   Acél: (Primer PU) 1,7 MPa

   N.B. Ezek az értékek megfelelnek a laboratóriumi vizsgáknak és enyhén módosíthatók az alkalmazás feltételei szerint.

    

   FIGYELMEZTETÉS

   Az ALFPU600 termék a levegővel történő érintkezés után rögtön szárad. A száradás ideje függ az alkalmazásnál felvitt anyag vastagságától is. Az alkalmazások 0°C-tól +40°C -ig terjedő hőmérsékleteknél történnek, várt eső nélkül, nem szabad felvinni alacsonyabb hőmérsékleteknél, mint 0°C! Nem szabad alkalmazni nedves felületekre, ahol bekövetkezhet növekedő nedvesség. Bekövetkezhet felesleges buborékok keletkezése, melyek mechanikusan megkárosodhatnak. Az alfelületben beépített nedvesség elkerülése érdekében, ajánljuk szellőző kémények használatát. Buborék keletkezés és összehúzódás akkor áll be, ha az alkalmazás beépített nedvességű alfelületre történik!  

    

                                                     KEZELÉS ÉS BIZTONSÁG KOVETELMÉNYEI

   Használja jól szellőztetett térségekben. Az ALF PU600 terméket rögtön használja el eredeti csomagolásának felnyitása után.  Kerülje az érintkezést bőrrel, szemmel és ruhával. Ne fogyasszon ételt és italt, ne dohányozzon. Tárolja távol a gyulladási forrásoktól. Előzze meg a bőrrel történő érintkezést. Viseljen megfelelő védőruhát, védőkesztyűt és védőszemüveget/arcvédő pajzsot.

   Tisztítás

   Szerszám: mechanikusan, rögtön vízzel

   Kezek: szappan és víz, kézápolási krém.

    

   CSOMAGOLÁS ÉS SZÍNEK

   Az ALF PU600 termék 6kg térfogatú csomagolásokban (abronccsal lezárható fémvödrök) szürke színben van szállítva.  

                                                               TÁROLÁS

   A termék a saját eredeti nem fel nyitott csomagolásában tárolandó +5° C-tól +35° C-ig terjedő hőmérsékleten. Az ALF PU600csomagolását védeni kell a közvetlen napsugárzással és a nagyon alacsony hőmérsékletekkel szemben. A termék nem fagyhat meg!

                                                             FIGYELMEZTETÉS

   Az azonos gyártási tétel használatánál garantált az azonos színárnyalat. Abban az esetben, ha több gyártási tételt használ, javasoljuk az egyéni vödrök összekeverését és ezáltal elkerülni a lehetséges árnyalati eltéréseket.  Különböző gyártási tételek színárnyalatait javasoljuk az alkalmazás előtt összekeverni egy nagyobb edényben. Ha ez nem praktikus, javasoljuk a bekenendő objektumon természetes törésvonalakat (átmeneteket) találni.

   Kategóriákba sorolt ​​áruk
   Ne maradj le az újdonságokról, akciókról és kedvezményekről!
   A későbbiekben bármikor leiratkozhatsz.
   Tájékoztatás az ügyfelek számára

    ,, INGYENES SZÁLLÍTÁS ,,

   A legtöbb olvasott a blogban

   Hol talál minket

   1152 Budapest, Szentmihályi út 171 (China Mart)

   MAGYARORSZÁG

    
   ALFEMA SHOWROOM HU
   Logo
   www.tekutaguma.hu
   08:00 - 18:00
   Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk