Logo
0 ks
za 0 €
A kosár üres
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
 1. bevezetés
 2. FOLYADÉKOS SZERELŐ GUMA
 3. Tekutá guma ALFEMA TG500 kék 20 kg

Tekutá guma ALFEMA TG500 kék 20 kg

                               FOLYÉKONY GUMI MEDENCÉKRE                                            ALF TG500                                    ... celý popis
elérhetőség
Skladom 100 ks
169,36 €
133,35 €
bez DPH
ks
Číslo produktu:031
Podobné produkty
  Tekutá guma ALFEMA TG500 kék 10 kg
  0 hodnotenie
  95 €
  74,80 € áfa nélkül
  95 €
  74,80 € áfa nélkül
  Skladom 100 ks
  ks
   Tekutá guma ALFEMA TG500 kék 5 kg
   0 hodnotenie
   60 €
   47,24 € áfa nélkül
   60 €
   47,24 € áfa nélkül
   Skladom 100 ks
   ks
   Kompletné špecifikácie

                                  FOLYÉKONY GUMI MEDENCÉKRE

                                              ALF TG500 

                                                        

    

                                                                  TULAJDONSÁGOK

    

   Az ALF TG500 kiváló minőségű polimer gyanták alapján vízi emulzión kifejlesztett lágyítóanyagokkal gazdagított elasztikus membrán.

   A termék védő hatással ellátott egy komponenses vízálló krém formájában van szállítva, amely tixotropikus jellege alapján nagyon könnyen alkalmazható vízszintes, ferde és ugyanúgy függőleges felületekre. 

   Az ALF TG500 termék alkalmazható betonból, cementből gyártott felületekre és cementes bevonatokra, eternitből és téglából készült tetőfedésekre, fém, fa, polisztirol és poliuretán felületekre, pléhből, műanyagból készült ereszcsatornákra, vízelvezetőkre.  

   Az ALF TG500 termék használatát sok előny jellemzi, például:

   • az alkalmazás egyszerűsége és takarékossága, a termék folyékony és készen áll rögtöni használatra;
   • nem káros anyag, szag nélküli és nem toxikus, mivel víz bázisú és nem gyúlékony;
   • lehetővé tesz gyors és könnyű javításokat, amelyek kivitelezhetők lokálisan;
   • megszakítatlan filmet alakít ki, összecsatolások és megszakítások nélkül, ami garantálja a további alkalmazási rétegek kiváló tapadóképességét;

   Az ALF TG500 által kialakított bevonatnak kiváló ellenállóképessége van atmoszferikus tényezőkkel, UV sugárzással, nagy hőmérsékleti kilengésekkel (nagyon alacsony, vagy nagyon magas hőmérsékletek esetében), klórral, szmoggal, ipari környezettel és tengeri hatásokkal szemben.

   Az ALF TG500 alkalmas medencék, tavacskák, tartályok, ciszternák, edények stb. végső burkolatára, főleg olyan helyekre, ahol a felület állandó kapcsolatban van ivóvízzel (a CHELAB SRL laboratóriumban kibocsátott tanúsítványok és 2000.09.18.-án elvégzett 24290 számú vizsgák szerint, összhangban a DPR 236/88 hangzásával).

    

                                                                         ELŐKÉSZÍTÉS

   A felület tökéletes kezelésére szükséges az alapok alapos előkészítése összhangban a következő előírással:

   1. fontos a felületet alaposan megtisztítani, el kell távolítani a port, földet, bevonatot és habarcs maradékait, felület kezelése céljából ugyanúgy szükséges eltávolítani az idegen nem rögzített testeket, mechanikus eszközök, kefék és kaparók segítségével. Az ALF TG500 termék megfelelő felvitele érdekében, mindig ajánlott a felület lemosása vízzel.

    

   1. alapfalak, tartályok, medencék, alagutak stb. tömítésénél ajánlott a tágítókban, lezárásokban és fémlemezekben található lyukak lepecsételése.

   Bizonyos sima felületek igényelhetnek mechanikus érdesítést a megfelelő tapadás bebiztosítása érdekében. Degradált betont szükséges penetrációval átitatni. Az alapfelület jobb adhéziója-tapadása érdekében ajánljuk az átitatást a speciális ALF PR40 penetrációs termékkel, vagy az ALF PR50 adhéziós híddal elvégezni.

   Minden szabadon állapotban levő vizet az alkalmazás előtt el kell távolítani a felületről, melynek elégségesen meg kell száradnia.

   1. nagyobb repedéseket be kell fedni a folyékony ALF TG500 gumival telített erősítő textillel vagy az ALF öntapadó szalaggal           

   ALKALMAZÁS

   Az ALF TG500 felvitele ecset, henger vagy szórás segítségével történik. Szükség esetében az első réteget lehet hígítani 5-10 %-kal tiszta vízzel. Ajánlott minimálisan 2 és több réteget keresztirányban felvinni az alkalmazásnál, úgy, hogy az első rétegnek alaposan meg kell száradnia a többi réteg felvitele előtt.  Az ALF TG500 termék végső vastagsága soha nem lehet kisebb mint 1 mm, konzisztens és hatékony burkolás okából.  Minél vastagabb a végső, megszáradt réteg, annál ellenállóbb.

   Az ALF TG500 termék használata univerzális, és tekintettel az anyag krémes összetételére felvihető különös komplikációk nélkül bármilyen felület típusra, ha ezek szabálytalanok és egyenletlenek is (művelet, mely klasszikus szalagok használatánál nagyon költséges lehet). Az alapfelület jobb adhéziója-tapadása érdekében ajánljuk az átitatást a speciális ALF PR40 penetrációs anyaggal, vagy az ALF PR50 adhéziós híddal elvégezni

   Régi impregnálások: Az ALF TG500 ideális javításra hivatott termék. Ezekben az esetekben ajánlott a PP100g Geotextil használata, a „membrán egészben történő megszilárdítására”.    Az első ALF TG500 réteg alkalmazásánál ajánlott a textilt átáztatni. Az első réteg megszáradása után (hozzávetőleg 24 óra után 20°C hőmérsékletnél és 65% levegő nedvességnél) van alkalmazva a második réteg úgy, hogy felül kell vizsgálni a textil egész elmerülését. Szükséges vigyázni a textil egyes csatolásainak összekötéseire, azok teljes átfedésére legalább 5 cm szélességben. Az ALF TG500 termék végső megkeményedése után nem szabad látni a textilt.

   Fedőanyagok pléhből, acélból, alumíniumból, rézből: azokon a helyeken, ahol rozsda van jelen, ezt szükséges alaposan eltávolítani, ajánlott korrózió gátló anyag egy rétegét felvinni/ajánljuk a speciális ALF PR40 penetrációt vagy az ALF PR50 adhéziós hidat. A korrózió gátló anyag alapos megszáradása után van alkalmazva az ALF TG500 termék két rétegben.

   Ajánlott kezelni az önálló létező összecsatolásokat a fedőanyag pléhei között, mivel bekövetkezhet e helyek jelentékeny elmozdulása a hőmérsékletek változása alapján/ ajánljuk az ALF szalagot vagy a PP100g Geotextilt.

    

   A medence vízzel történő feltöltése előtt a bevonatnak elégségesen meg kell száradnia, ami az időjárás szerint 5-10 napot tart.

    

   MŰSZAKI ADATOK

   Külalak

   folyékony, tésztás keverék

   Sűrűség

   1,3 kg/l

   Gyúlékonyság

   nem gyúlékony anyag

   Alkalmazási hőmérséklet

   +5°C / +30°C

   Száradási idő (por nélkül)

   kb. 1 óra (20°C-nál és 65% levegő nedvességnél)

   Megszáradás ideje (teljes)

   7 nap (20°C -nál és 65% levegő nedvességnél)

   Ellenállóság vontatással szemben UNI 8208/8

   Húzás egészen szakadásig > 566 %

   Maradék alakíthatóság vontatásnál UNI 8202/10

   24 óra után > 33 %

   Felület szilárdsága UNI 4916

   SHORE A 54

   Fogyasztás két réteges alkalmazásnál

   kb. 1-1,5 kg/m2 1 mm eléréséhez

   1. B. Ezek az értékek megfelelnek a laboratóriumi vizsgáknak és enyhén módosíthatók az alkalmazás feltételei szerint.

   FIGYELMEZTETÉS

   Az ALF TG500 az alkalmazás befejezése után 20°C -nál és 65% relatív nedvességnél szárad. A száradás ideje függ az alkalmazásnál felvitt anyag vastagságától is.

   Nem szabad alkalmazni nedves felületekre, ahol bekövetkezhet növekedő nedvesség - bekövetkezhet felesleges összehúzódás és buborék képződés, melyek mechanikusan megkárosodhatnak!

   Az alkalmazások +5°C-tól +30°C -ig terjedő hőmérsékleteknél történnek, várt eső nélkül az elkövetkező 24 órában, nem szabad felvinni alacsonyabb hőmérsékleteknél, mint +5°C! A csökkenő hőmérsékletnél és növekedő nedvességnél a száradási idő meghosszabbodik.

   Az ALF TG500 medencék, tartályok, szökőkutak belső kezelésére stb., csak együtt a vízszigetelő szintező szigeteléssel alkalmas, mely ellenálló a talajvízzel, nedvességgel szemben.  Ajánlunk kétkomponenses vízszigetelést vagy vízzáró betont.

   Abban az esetben, ha az ALF TG500 termék bitumen szalagokra vagy aszfaltra lesz alkalmazva, szükséges e felületek jó megtisztítása olajtól és zsiradéktól. Az azonos gyártási tétel használatánál garantált az azonos színárnyalat. Abban az esetben, ha több gyártási tételt használ, javasoljuk az egyéni vödrök összekeverését és ezáltal elkerülni a lehetséges árnyalati eltéréseket. A különböző gyártási tételek színárnyalatait javasoljuk az alkalmazás előtt összekeverni egy nagyobb edényben. Ha ez nem praktikus, javasoljuk a bekenendő objektumon természetes törésvonalakat (átmeneteket) találni.

                                     KEZELÉS ÉS BIZTONSÁG KȎVETELMÉNYEI

    

   Használja jól szellőztetett térségekben. Ha az edények nincsenek használva, tartsa őket jól lezárt állapotban. Kerülje az érintkezést bőrrel, szemmel és ruhával. Hordjon megfelelő védőruhát, védőkesztyűt és védőszemüveget/arcvédő pajzsot.

   Tisztítás

   Anyag: mindjárt vízzel

   Kezek: szappan és víz, kézápolási krém.

    

   CSOMAGOLÁS ÉS TÁROLÁS

   Az ALF TG500 termék 5kg, 10kg, 20kg-os vödrökben, kék, esetleg más színekben van szállítva megrendelésre a RAL mintavevő szerint. A terméket tárolja az eredeti csomagolásban +5° C -tól +30° C -ig terjedő hőmérsékletnél. Az ALF TG500 csomagolását védeni kell a közvetlen napsugárzással és a nagyon alacsony hőmérsékletekkel szemben.  A termék nem fagyhat meg!

   Tovar zaradený v kategóriách
   Nepremeškajte novinky, akcie a zľavy!
   Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Zasielame raz za 14 dní.
   A legtöbb olvasott a blogban
   Hol talál minket

   1152 Budapest, Szentmihályi út 171 (China Mart)

   MAGYARORSZÁG

    
   ALFEMA SHOWROOM HU
   Logo
   Frantisek Zitnansky
   08:00 - 18:00
   Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk